Inspirerende ondernemers: ik ben er gek op! Deze 32-jarige dame werkt al een half jaar als succesvolle ondernemer, heeft haar eigen webshop gebouwd en doet daarnaast ook interieuradvies en behangservice! Wow, daar willen wij meer van weten! We stellen Coraline een aantal vragen. Lees je mee?!

Wat is je bedrijfsnaam?
Richt je huis in

Hoe ben je op deze naam gekomen?
Ik heb deze naam zelf bedacht. Ik zocht iets met het inrichten van een huis. Een brede en alles omvattende bedrijfsnaam. Wat iedereen aanspreekt. Zo kwam ik uiteindelijk op Richt je huis in.

Binnen welk vakgebied ben je werkzaam?
Ik ben werkzaam binnen de detailhandel. Hiernaast geef ik interieur advies en heb ik naast mijn webshop een eigen behangservice.

Wat is je functie binnen het eigen bedrijf?
Ik ben de eigenaar.

Waar kunnen we je bedrijf vinden?
Richt je huis in is te vinden op: Internet, Google, Social media en Werkspot. Zo nu en dan flyer ik in de omgeving.

Welke producten en/of diensten biedt je aan?
Op mijn webshop vind je luxe en unieke woonaccessoires. Er zijn verschillende woonstijlen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan landelijk en klassiek wonen. Voor ieder wat wils. Neem gerust een kijkje. Wellicht is er ook iets in jouw smaak te vinden. Inmiddels werk ik met Nederlandse bedrijven, groothandels en leveranciers samen. Je bent hierdoor verzekerd van eerlijke prijzen. Het voordeel van deze samenwerking is het snelle contact en de korte lijntjes. Door middel van Track en Tracé kun je de zending zelf volgen. Binnen één tot zeven werkdagen wordt jouw bestelling thuis afgeleverd. Deze service vind ik als bedrijf erg belangrijk.

Hoelang ben je al werkzaam als ondernemer?
Inmiddels bestaat Richt je huis in een half jaar. Sinds 1 oktober 2020 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Wat zijn je (vak) kwaliteiten?
De volgende kwaliteiten omschrijven mij als persoon: luisteren, flexibel zijn, snelle communicatie, oplossingsgericht handelen en denken, adviserende houding, correct en perfectionistisch. Deze kwaliteiten zorgen voor een betrouwbare en professionele houding. Ik werk hard en weet van aanpakken. 100% inzet is wat je van mij kunt verwachten.

Wat zijn je werkzaamheden? Hoe ziet een werkdag er uit?
Ik begin mijn werkdag met het beantwoorden en versturen van e-mails. De klantenservice run ik zelfstandig. Vervolgens ga ik de binnen gekomen bestellingen verwerken. Ook stel ik offertes voor klanten op. Hiernaast ben ik buitenshuis druk met het geven van interieuradvies en voer ik behangwerkzaamheden uit.

Hoeveel uur ben je gemiddeld per week werkzaam?
Mijn werkweken zijn goed gevuld. Zo ben ik ongeveer 12 uur per week aan het behangen. De overige uren besteed ik aan het geven van interieuradvies, administratie en het runnen van de webshop. In totaal werk ik +/- 40 uur, vooral 's avonds als de kinderen op bed liggen.

Waarom hebt je destijds gekozen om als zelfstandige te gaan werken?
Door de jaren heen kreeg ik steeds meer behoefte aan vrijheid. Ik was op zoek naar een baan die bij mij paste. Het leek mij fijn om weer eens een nieuwe uitdaging aan te gaan. Gewoon iets voor mijzelf te hebben en iets op te bouwen.
Ik heb 15 jaar in de gezondheidszorg mogen werken, helaas is de zorg erg veranderd door alle bezuinigen in de afgelopen jaren. De werkdruk is erg hoog. Hiernaast sprak het onregelmatig werken middels een dienstrooster mij ook niet meer aan. Ik ervaar veel voordelen van het zelfstandig zijn. Zo heb ik meer tijd voor mijn gezin. Dit omdat ik voornamelijk vanuit huis werkzaam ben. Dat brengt rust met zich mee. Verder kan ik zelf mijn werkdagen en vakanties inplannen. Heerlijk om met niemand rekening te hoeven houden.
In een half jaar tijd heb ik al veel bereikt. Zo heb ik inmiddels een klantenkring opgebouwd. Ook heb ik onlangs een keurmerk mogen ontvangen. Ik doe mijn werk met veel passie en plezier.

Merk jij/jou bedrijf iets van de pandemie? Loop je ergens tegenaan?
Als ondernemer ervaar ik niets van de pandemie. Sterker nog, de online verkoop is sinds dien toegenomen. Mensen kunnen 24/7 uur producten bestellen op de webshop. Gewoon vanachter hun laptop, vanuit huis. Wat ik veel terug hoor van klanten is dat hun huis nu echt een thuis moet zijn. Dit omdat men voor langere tijd aan huis gebonden is. Om deze reden wordt er veel geklust en worden huizen opnieuw gestyled. Hierbij wordt dan mijn hulp ingeroepen.

Waar is soms wel tegenaan loop is het feit dat ik geen ICT achtergrond heb. Om die reden heb ik de hulp ingeroepen van een Google specialist, zij dragen zorg voor google campagnes. Op dit moment volg ik een cursus bij OVA van Youri Meuleman om het adverteren op Facebook en Instagram goed onder de knie te krijgen. Daarnaast wil ik me ook meer verdiepen in adverteren op Pinterest.

Welke opleiding en/of cursus heb je gevolgd?
Ik heb een aantal opleidingen/cursussen met succes afgerond. Allereerst heb ik de opleiding tot interieur stylist gevolgd bij het NTI /ROC. Aansluitend heb ik de opleiding dropshippen gevolgd op de dropship academie bij Joshua Kaats. De cursus was vooral gericht op e-commerce. Hiernaast heb ik veel zelfonderzoek gedaan en gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling. Ook heb ik zelfstandig mijn website gemaakt met bijbehorende webshop. Ik ben trots en blij met het resultaat. Ik merk dat ik hier goed mijn creativiteit in kwijt kan. Het is fijn om zelf mijn voorraden bij te houden en de regie in eigen handen te hebben.

De term dropshippen zou ik graag wat meer toe willen lichten. In het nieuws en op Social media heeft dit een negatieve lading. Zelf zie ik dit wel als iets positiefs. Dropshippen werkt op de volgende manier: een klant besteld iets en ik zet de bestelling dan door naar de leverancier. Deze zorgt ervoor dat de bestelling wordt ingepakt en verzonden. Hierdoor kun je producten goedkoper aanbieden. Dit omdat je niet te maken hebt met huur en/of personeelskosten. Er zit niets tussen. Je hebt dan ook geen winkel en geen voorraden nodig.

Waar sta je over 5 jaar? Wensen en doelen voor de toekomst?
Over 5 jaar zie ik mijzelf als een echte zakenvrouw met een goed lopende webshop. De meeste dingen zijn dan geautomatiseerd. 24 uur per dag komen er bestellingen binnen. Ik wil financieel onafhankelijk zijn. Dat ik een passief inkomen heb opgebouwd, waardoor ik niet meer hoef te werken voor mijn geld, vaste laten en hypotheek. Dat is mijn hoofddoel.

Hiernaast zou ik in de toekomst graag een vrijstaande woonboerderij met bedrijfsruimte willen kopen. Ik zou dan ook wat meer voorraden kunnen aannemen, en eventueel ook wat kunnen verkopen vanuit huis, en bijvoorbeeld workshops geven.

Ook lijkt het mij leuk om één ruimte in te richten voor een luxe Bed en Breakfast. Anderen verwennen, verzorgen en blij maken is wat ik graag doe.

Jou tips voor andere (beginnende) ondernemers?
Mijn tips voor jou zijn als volgt: Beginnen, doen, doorzetten, volhouden en niet opgeven. Graag ligt ik deze tips wat meer toe.

Wees jezelf er van bewust dat een eigen onderneming veel tijd en energie van je vraagt. Zorg dus dat jouw motivatie on point is. Doe iets waar je goed in bent en waar je ook positieve energie van krijgt. Dingen waar je minder goed in bent zou ik uitbesteden aan een ander. Hiernaast is het erg belangrijk om je te focussen op één ding tegelijk. Dit zorgt voor een beter resultaat dan dat je met tien dingen tegelijk bezig bent. Wees ook niet bang om te investeren. Daarna zul je gaan groeien. Ook al ga je links of rechts om; als je iets echt wilt zul jij ook je doelen behalen. Stop die energie en tijd er dus in en ga er vol voor. Negen van de tien ondernemers geeft op binnen één jaar. Dat is een hoog percentage. Ik wil je veel succes en werkplezier wensen.

Wat wil je zelf nog kwijt?
Misschien ben je wel naar iets speciaals op zoek? Laat het me weten!
Heel veel shopplezier, en wie weet tot ziens bij jou thuis!

Hoogblokland, 22 april 2021

Redacteur: Marlize van Nieuwkoop

Interesse?

Neem snel contact met ons op via onderstaand formulier, en ik mail of bel je zo snel mogelijk terug!

RICHT JE HUIS IN bij Coraline
  • Webshop woonaccessoires, verlichting & meubels
  • Interieuradvies
  • Behangservice

Lees meer over ons